75 Jaar Vrijheid in de Ichthuskerk

Nederland viert dit jaar “75 Jaar Vrijheid”. Ook in de Ichthuskerk worden verschillende evenementen georganiseerd. In dit bericht vind je een overzicht:

Kijken naar The Passion!

Op Witte Donderdag 9 April bieden wij bewoners van de Zoetermeer de mogelijkheid om gezamenlijk naar “The Passion” te komen kijken in de Ichthuskerk. Ook The Passion staat dit jaar in het teken van het Thema “75 Jaar Vrijheid”: Kijk voor meer informatie op https://www.thepassion.nl/artikel/2020/02/vrijheidvoorjou De uitzending begint rond 20:30 in de Ichthuskerk. Na de uitzending is er gelegenheid om nog wat te drinken en na te praten over deze editie. Samen kijken naar The Passion is inmiddels een traditie in de Ichthuskerk. Vanaf het moment dat musicalster René van Kooten, in de rol van Jezus, op de Haagse Hofvijver stond, staan de deuren van de Zoetermeerse Ichthuskerk ieder jaar open voor dit bijzondere event. In 2020 spelen oa Tim Akkerman (Jezus) en Trijntje Oosterhuis (Maria) de hoofdrollen. De toegang is gratis.

Freedom Experience – 75 Jaar Vrijheid

Op donderdag 16 april ben je welkom in de Ichthuskerk (Parkdreef 258) voor de “Freedom Experience”. Een belevenis voor jong en oud waarin vele aspecten van het thema “75 jaar Vrijheid” langs zullen komen. Exacte openingstijden volgen later.

Yentl Flavour – Reikhalzen naar het Leven

Op zondagochtend 3 mei (10:00 uur, Ichthuskerk, Parkdreef 258) brengt muziekgroep “Yentl Flavour” de indrukwekkende voorstelling “Reikhalzen naar het Leven”, over de denkwereld van de Joodse Etty Hillesum die in 1943 werd omgebracht in Auschwitz. Meer informatie over Yentl Flavour: https://www.yentlflavour.nl/etty-hillesum/

4 mei: herdenken in de buurt
Op maandagavond 4 mei herdenken we ook in de Ichthuskerk de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. We kijken naar beelden van de herdenking op de Waalsdorpervlakte in Den Haag en houden een korte viering. Daarna is er gelegenheid om na te praten. De deuren van de Ichthuskerk (Parkdreef 258) zijn open vanaf 19:30.

Voor actuele updates kun je ook terecht op de speciale Facebookpagina: 75 Jaar Vrijheid in de Ichthuskerk
Op de website: 75 Jaar Vrijheid Zoetermeer vind je alle Zoetermeerse evenementen.