75 Jaar Vrijheid in de Ichthuskerk

75 Jaar Vrijheid in de Ichthuskerk

Het leek zo’n mooi idee: een tentoonstelling door leden van de Ichthuskerk over 75 Jaar Vrijheid. Diverse leden waren enthousiast en bereid om bijzondere items aan te leveren. Tussen half april en 6 mei krijgen scholen, buurtbewoners en andere bezoekers de kans om een kijkje te komen nemen in het multifunctionele kerkgebouw aan de Parkdreef in Zoetermeer, zo was het idee. Helaas, kunnen deze plannen vanwege de Corona-crisis niet doorgaan. Om die reden richten we op deze pagina een digitale tentoonstelling in om een indruk te geven van de inhoud en de bedoelingen van de makers. De tentoonstelling laat zien wat leden van de Ichthuskerk in de loop van de tijd hebben verzameld rondom het thema 75 Jaar Vrijheid.

De bijdrage van Fien Meiresonne

De bijdrage van Ellen Bats

De collectie van Annemarie Oppentocht

De collectie van Hilbert van Essen

De Collectie van Koos Hendriks

Korte presentatie bevrijding Auschwitz

Op 27 januari 2020 op de dag van de Internationale Holocaust herdenking, is door de werkgroep Kerk & Israël een presentatie verzorgd in Power Point over Zegenen en de Holocaust herdenking.

Een verkorte versie van deze presentatie is omgezet in een video die past bij de herdenking van 75 vrijheid. De video duurt ca 10 min.

Oorlog in Zoetermeer (idee van Ybranda Koster)

Over de oorlog in Zoetermeer is het nodige vastgelegd door een groep onderzoekers die een website onderhouden onder de naam JOLLY DUCK. Zij beschrijven een paar bijzondere gebeurtenissen tegen het einde van de oorlog in Zoetermeer. Hierin spelen de B-24H Liberator bommenwerper die in Zoetermeer een noodlanding maakte en het Jachthuis aan de Rotte een rol.

Voor de geschiedenis, filmpjes, foto’s en de verhalen is een bezoek aan de website van Jolly Duck aan te bevelen. Klik op de volgende  link: http://www.jollyduck.com/

Voor de laatste onderzoeksresultaten kun je ook kijken op de Facebook pagina van Jolly Duck. https://www.facebook.com/groups/1140877619381976/