De klasse van Yentl Flavour

Op donderdagavond 2 mei vulde de zaal van de Ichthuskerk zich langzaam met bezoekers die benieuwd waren naar de voorstelling “Reikhalzen naar het leven” van de groep Yentl Flavour Anton van Dijken, die het concert heeft georganiseerd voor Open Ichthus blikt terug.

Anton: “zoals gewoonlijk (ik doe weleens vaker iets voor Open Ichthus… 😉 )  had het weer een hoop tijd en geregel gekost om deze avond in de Ichthuskerk te organiseren. Met hulp van velen zag de kerkzaal van de Ichthuskerk er weer prima uit, toen ik rond 17:00 uur in de kerk kwam. Niet lang daarna kwamen ook Anna-Maria, Lizelore en Allert, die samen Yentl Flavour vormen, aan bij de kerk. Ik ontmoette hen voor het eerst en zo’n kennismaking is toch altijd weer even spannend. Voor mijn gevoel was de klik er meteen en de sfeer fijn en ontspannen. Tijdens de repetitie voelde en hoorde ik al dat het een bijzondere avond zou gaan worden.

Even na 8 uur, toen alle bezoekers hun plaatsen hadden ingenomen, begon de voorstelling. Vanaf het eerste moment was het muisstil in de zaal en en zat iedereen ademloos te luisteren. Het was alsof het verhaal van de Joods-Nederlandse Etty Hillesum zich ook echt afspeelde in de ruimte waar we zaten. De teksten, de muziek, zang en toneel kwamen binnen bij het publiek. Omdat ik zelf achterin de zaal stond kon ik zien hoe emoties de vrije loop hadden bij sommigen. Wat een kwaliteit hebben deze drie mensen! Eigenlijk passen grote en populaire woorden niet bij deze voorstelling en toch zou ik willen zeggen: Yentl Flavour is een top-act die thuishoort in grote zalen en aandacht moet krijgen op Radio en TV. Wat een klasse!

Het welgemeende maar toch ingetogen applaus paste ook precies bij het slot van de voorstelling. Mensen werden oprecht geraakt door de indringende manier waarop het verhaal opnieuw tot leven kwam. Wanneer je al weken bezig bent met de voorbereiding van zo’n avond voel je je extra gelukkig als je ziet dat het mensen echt iets heeft gedaan. Voor mij persoonlijk is dat ook de meerwaarde van het organiseren van concerten en uitvoeringen in de multifunctionele Ichthuskerk; mensen komen juist om geraakt te worden en durven dat ook te delen met ons en met elkaar. Veel mooier wordt het niet…!

In dit gebouw kan en mag heel veel; er wordt lief en leed gedeeld tijdens allerlei activiteiten voor jong en oud. We streven altijd naar: voor elk wat wils en dat is prachtig! De Open Ichthuskerk is er voor iedereen die zich er thuis wil voelen.”

Yentl Flavour maakte zelf een korte impressie van de voorstelling. Bekijk de video hier of op Facebook.

Een impressie van het optreden van gisteren in Zoetermeer. Vanavond nog te zien in het stilte -en bezinningscentrum in Raalte, een voormalige synagoge.Voorstelling begint om 20 uur.Info: http://www.stiltebezinningscentrum.nl/Welkom!!

Geplaatst door Yentl Flavour op Vrijdag 3 mei 2019