Multisono & Janneke Tanja: Muzikale Verhalen

Wat gebeurt er als je de muzikanten van Multisono en verhalenverteller Janneke Tanja uitdaagt om de krachten te bundelen? Dan duiken ze in elkaars repertoire, zoeken de stukken die het mooist bij elkaar passen, en maken een voorstelling waarin woord en muziek door elkaar geweven worden. Klassieke sprookjes met een moderne twist over twee sterke vrouwen, muziek die sprankelend uitnodigt om te dansen, of om gewoon weer eens verliefd op te worden…

Multisono is een fluitensemble uit Zoetermeer dat dit jaar haar 22e verjaardag viert. Multisono betekent ‘veelstemmig’ of ‘veelklank’, een toepasselijke naam voor een ensemble dat beide aspecten samenvoegt. In deze voorstelling spelen ze als kwartet, met Liselore van Rietschoten (basfluit), Sandra Ruttenberg (altfluit), Claudia Jansen (fluit) en Danielle Vonk (fluit).

Janneke Tanja is een verteller met vele gezichten. Soms doldwaas, soms super serieus, teder en intiem maar ook groots en meeslepend. Ze kan je in een verhaal van 5 minuten laten schateren of huiveren, maar je ook anderhalf uur aan je stoel gekluisterd houden. Ze weet feilloos de scherpe randjes en donkere hoekjes in oude verhalen te vinden, waardoor overbekende sprookjes en mythen ineens een hele andere toon krijgen. Met haar lichte, beeldende taal lokt ze haar luisteraars mee naar de mooiste wereld die er bestaat: die van hun eigen fantasie.

Donderdag 12 maart 2020, 19:30 in de Ichthuskerk.