Showing Hearts Club gaat van start!

De Showing Hearts Club – ontspanning en bezinning voor jongvolwassenen

De Showing Hearts Club is een initiatief van kerkelijk werker Jeanette Vos en ouderling gemeenteopbouw Anton van Dijken. Beiden zijn actief binnen de Protestantse Wijkgemeente Zoetermeer-Noord (PWZN).

Jeanette: “Showing Hearts is bedoeld voor mensen die zich minder goed thuis voelen bij de traditionele vormen van kerk-zijn. Deze groep, die meestal wel christelijk is opgevoed, is vaak spiritueel zoekend. Het zijn vaak jonge mensen die zoeken naar rust, ontspanning en bezinning in een wereld waarin alles te snel lijkt te gaan. Deze groep willen we graag de ruimte geven tijdens een aantal speciale bijeenkomsten op zondagmiddag. Je zou het een middag relaxen in de kerk, kunnen noemen.”

Het centrale thema tijdens dit eerste seizoen is “Vrijheid” ingegeven door de viering van 75 jaar bevrijding in heel Nederland.

Anton: “Tijdens de bijeenkomsten kijken we naar verschillende aspecten van vrijheid en maken we gebruik van bekende films, TV-series, boeken, muziek en prikkelende thema’s om met deelnemers in gesprek te komen over zingeving en geloof en de betekenis van vrijheid in hun eigen leven. Ook haken we aan bij actualiteit en speciale gelegenheden. Zo besteden we bijvoorbeeld aandacht aan “Serious Request”, “Internationale Vrouwendag” en “de maand van de liefde” maar staan we ook stil bij “Holocaust Memorial Day”. Ook de liefhebbers van TV-series als “A Place To Call Home”, “Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen” en “Flikken Rotterdam” komen aan hun trekken.”

De bijeenkomsten vinden plaats in de Zoetermeerse Ichthuskerk (Parkdreef 258, Zoetermeer) en beginnen om 13:30. Op dit moment zijn er nog geen nieuwe data bekend.

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan bij Jeanette Vos (kerkelijkwerker@pwzn.nl) of Anton van Dijken (mail@antonvandijken.nl). Voor bezoekers is er een speciale Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/OpenIchthus/ Het laatste nieuws over de Showing Hearts Club staat altijd op www.openichthus.nl