Wandelen langs het Groene Lint

Op vrijdag 1 april jl was ik namens Open Ichthus aanwezig bij de opening van “Het Groene Lint”met een wandelroute die loopt tussen Kindcentrum De Touwladder aan de Velddreef tot aan de Hof van Seghwaert. Langs de route staan sinds een paar maanden wegwijzers, de zgn gemozaiekte ANWB-paddestoelen. Ook het logo van Open Ichthus staat op deze paddestoelen. De logo’s van mozaïek werden de afgelopen jaren gemaakt door diverse vrijwilligers en was een idee van het bestuur van de Hof. Vrijwilligers van de Hof hebben de paddestoelen ook zelf geplaatst langs de route.

Vanaf de Touwladder vertrok de groep aanwezigen richting winkelcentrum Leidswallen. Daar bleek al snel dat het plaatsen van de paddestoelen niet altijd even makkelijk ging. Onbedoeld zou het terras van de plaatselijke snackbar gehinderd worden door de paddestoel dus met wat creativiteit werd een mooie nieuwe plek bedacht.

Ook bij de Ichthuskerk was het even zoeken naar de juiste plaats maar ook daar staat de paddestoel al enige tijd naast de kerk. Ik kreeg 5 minuten de tijd om iets te vertellen over de kerk en natuurlijk heb ik daarbij onze wekelijkse inloop op woensdag genoemd, het buurtinlooppunt op maandagavond (bemand door Focus) en promotie gemaakt voor de vertoning van “The Passion” op Witte Donderdag, de paasvieringen en onze herdenking op het kerkplein op woensdagavond 4 mei. Dat laatste initiatief werd vooral heel erg gewaardeerd door alle aanwezigen; De herdenking op zich is voor velen heel erg belangrijk, zeker in deze tijd. Daarnaast nemen zichtbare buitenactiviteiten (letterlijk) de drempel van het kerkgebouw weg…. Na afloop vroeg wijkwethouder Margreet van Driel mij nog hoe de kerk de coronatijd heeft beleefd.  Ik vond de interesse erg positief!

De wandeling bracht ons daarna nog over de Parkdreef naar de paddestoel van YMCA, waar Justin van Genderen nog maar eens het belang van deze organisatie onderstreepte.  Via het winkelcentrum Seghwaert, waar we ook nog even op bezoek gingen bij Piezo, kwamen we uit bij  Seghwaert Op Dreef waar de altijd energieke Konnie Ludwig ons enthousiast maakt voor het buurthuis en tenslotte werden we welkom geheten door het actieve bestuur van de Perenboomgaard “Hof van Segwaert” waar een lunch en een dankwoord van de wethouder het sluitstuk waren.

Wil je de wandeling zelf eens maken? Bekijk dan even het kaartje en de informatie op de flyer! Binnenkort ligt de flyer ook in de Ichthuskerk.

De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door: Jeroen Stahlecker en de Hof van Seghwaert.